Jídelní lístek od 20. 5. do 24. 5. 2024 |
||
Den |
Pokrm |
Alergeny |
Pondělí | Přesnídávka | |
Chléb, máslo, med, ovoce, kakao,čaj | 1/1,½,7 | |
Oběd | ||
Masový vývar se zeleninou a sýrovým kapáním | 1/1, 9 | |
Hamburská kýta, houskový knedlík, ovoce, džus | 3, 4, 7 | |
Svačina | ||
Rohlík, tavený sýr, zelenina, čaj | 1/1,½,7 | |
Úterý | Přesnídávka | |
Toustový chléb, špenátová pomazánka, zelenina, čaj | 1/1,½,7 | |
Oběd | ||
Polévka slepičí s těstovinou a zeleninou | 1/1, 9 | |
Čočka po brněnsku, chléb, sterilovaná okurka, ovoce, džus | 1/1, 9 | |
Svačina | ||
Houstička, ochucené pomazánkové máslo, ovoce, čaj | 1/1,½,7 | |
Středa | Přesnídávka | |
Chléb, cizrnová pomazánka, zelenina, čaj | 1/1,½,7 | |
Oběd | ||
Polévka bramborová | 1/1, 9 | |
Těstovinový salát s tuňákem, celozrnný rohlík, ovoce, džus | 1/1, 1/5, 3, 4, 7 | |
Svačina | ||
Rohlík, máslo, marmeláda, ovoce, čaj | 1/1,½,7 | |
Čtvrtek | Přesnídávka | |
Žitný chléb, krabí pomazánka, zelenina, čaj | 1/1,½,7,4 | |
Oběd | ||
Polévka zeleninová s česnekem a opraženým chlebem | 1/1, 1/2, 9 | |
Vepřenky s cibulí, brambor, salát z červené řepy, ovoce, džus | 1/1, 3, 7 | |
Svačina | ||
Kaiserka, nuty máslo, ovoce, čaj | 1/1, ½, 7 | |
Pátek | Přesnídávka | |
Toustový chléb, šunková pomazánka, zelenina, čaj | 1/1,½,7 | |
Oběd | ||
Polévka frankfurtská | 1/1 | |
Smažený camembert, vařený brambor, jogurtový dip, ovoce, džus | 1/1, 3, 7 | |
Svačina | ||
Rohlík, celerová pomazánka, ovoce, čaj | 1/1,½,7,9 |
Přejeme Vám dobrou chuť.
Změna v jídelníčku vyhrazena.
Kuchařky: Božena Horáčková, Michaela Vomáčková
Ceny stravného naleznete v záložce stravování.
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy;
b) maltodextrinů na bázi pšenice;
c) glukózových sirupů na bázi ječmene;
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu
zemědělského původu
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku;
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
b) laktitolu
8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO₂ , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich