Jídelní lístek od 27. 10. do 31. 10. 2025 |
||
Den |
Pokrm |
Alergeny |
|
Pondělí |
Přesnídávka | |
| Podzimní prázdniny | ||
| Oběd | ||
| Svačina | ||
| Úterý | Přesnídávka | |
| Státní svátek | ||
| Oběd | ||
| Svačina | ||
| Středa | Přesnídávka | |
| Podzimní prázdniny | ||
| Oběd | ||
| Svačina | ||
| Čtvrtek | Přesnídávka | |
| Žitný chléb, krabí pomazánka, zelenina, čaj | 1, ½, 7, 4 | |
| Oběd | ||
| Masový vývar se zeleninou a kroupami | 1/3, 7, 9 | |
| Vepřový guláš, špaldový knedlík, čaj, ovoce | 1/1, 3, 7 | |
| Svačina | ||
| Rohlík, nuty máslo, ovoce, čaj | 1, ½, 7 | |
| Pátek | Přesnídávka | |
| Chléb, máslo, šunka, ovoce, čaj | 1, ½, 7 | |
| Oběd | ||
| Dýňová polévka se zlatými kuličkami | 1/1, 3, 7 | |
| Bavorské vdolečky s tvarohem a povidly, kakao, ovoce | 1/1, 3, 7 | |
| Svačina | ||
| Houstička, ochucené pomazánkové máslo, zelenina, čaj | 1, ½, 7 | |
Přejeme Vám dobrou chuť.
Změna v jídelníčku vyhrazena.
Kuchařky: Michaela Vomáčková, Jarmila Malá
Ceny stravného naleznete v záložce stravování.
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy;
b) maltodextrinů na bázi pšenice;
c) glukózových sirupů na bázi ječmene;
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu
zemědělského původu
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku;
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
b) laktitolu
8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO₂ , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich