Drobečková navigace

Domů > Stravování > Jídelní lístek

Jídelní lístek

Jídelní lístek od 21. 10. do 25. 10. 2024

Den

Pokrm

Alergeny

Pondělí Přesnídávka  
  Chléb, máslo, med, ovoce, kakao, čaj 1,½, 7
  Oběd  
  Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 1/1, 3, 9
  Segedínský guláš, houskový knedlík, ovoce, džus 1/1, 3, 7
  Svačina  
  Rohlík, pomazánkové máslo, zelenina, čaj 1, ½, 7
     
Úterý Přesnídávka  
  Toustový chléb, cizrnová pomazánka, zelenina čaj 1, ½, 7
  Oběd  
  Polévka česneková s opraženým chlebem 1/1, 1/2, 9
  Vepřový plátek, brambor, celerový salát, ovoce, džus 1/1, 7, 9
  Svačina  
  Celozrnný rohlík, máslo, hermelín, ovoce, čaj 1, ½, 7
     
Středa Přesnídávka  
  Chléb vajíčková pomazánka, ovoce, čaj 1, ½, 7, 3
  Oběd  
  Brokolicový krém 1/1, 7
  Špagety po boloňsku, sýr, ovoce, džus 1/1, 3, 7
  Svačina  
  Houstička, celerová pomazánka, zelenina, čaj 1, ½, 7, 9
     
Čtvrtek Přesnídávka  
  Žitný chléb, krabí pomazánka, čaj 1, ½, 7, 2
  Oběd  
  Masový vývar s celestýnskými nudlemi a zeleninou 1/1, 3, 9
  Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, kysané zelí, ovoce, džus 1/1, 3, 7
  Svačina  
  Rohlík, nuty máslo, ovoce, čaj 1, ½, 7
     
Pátek Přesnídávka  
  Chléb máslo, marmeláda, bílá káva, čaj 1, ½, 7
  Oběd  
  Polévka rajčatová s tarhoňou 1/1, 3, 7
  Rybí filé pečené na másle, brambor, fazolové lusky restované na slanině s česnekem, ovoce, džus 1/1, 4, 7
  Svačina  
  Houstička, žervé, zelenina, čaj 1, ½, 7

 

Přejeme Vám dobrou chuť.

Změna v jídelníčku vyhrazena.

  • Každý den je v jídelníčku zařazen neslazený nemléčný nápoj. Strava je určena k okamžité spotřebě.

Kuchařky: Božena Horáčková, Michaela Vomáčková

Stravné

Ceny stravného

Ceny stravného naleznete v záložce stravování.

 

Legislativa

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

 

Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:

a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy;

b) maltodextrinů na bázi pšenice;

c) glukózových sirupů na bázi ječmene;

d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu

zemědělského původu

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:

a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;

b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:

a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku;

b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;

c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;

d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:

a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;

b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO₂ , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

 

http://www.sebranice.cz/

Logo knihovny.png

Lit._cvp.png Lit._map.png

 

23. 10. Teodor

Zítra: Nina

Aktuality

Návštěvnost stránek

018346