Drobečková navigace

Domů > Stravování > Jídelní lístek

Jídelní lístek

Jídelní lístek od 21. 4. do 25. 4. 2025

Den

Pokrm

Alergeny

Pondělí

Přesnídávka  
  PONDĚLÍ VELIKONOČNÍ  
  Oběd  
     
     
  Svačina  
     
     
Úterý Přesnídávka  
  Cereálie, mléko, ovoce, čaj 1, ½, 7
  Oběd  
  Masový vývar se sýrovým kapáním 1/1, 3, 7, 9
  Pečené kuře, dušená rýže, domácí pribináček, džus, ovoce 1/1, 7
  Svačina  
  Rohlík, máslo, plátkový sýr, zelenina, čaj 1, ½, 7
     
Středa Přesnídávka  
  Celozrnný rohlík, čočková pomazánka, zelenina, čaj 1, ½, 7
  Oběd  
  Polévka kapustová s ajvarem 1/1, 9
  Přírodní vepřový plátek, brambor, kompot, džus 1/1, 10
  Svačina  
  Houstička, máslo, marmeláda, ovoce, čaj 1, ½, 7
     
Čtvrtek Přesnídávka  
  Žitný chléb, tuňáková pomazánka, ovoce, čaj 1, ½, 7, 4
  Oběd  
  Hovězí vývar se zeleninou a drožďovými knedlíčky 1/1, 3, 9
  Bulgurové rizoto s vepřovým masem a zeleninou, celerový salát, ovoce, džus 1/1, 9
  Svačina  
  Rohlík, ochucené pomazánkové máslo, zelenina, čaj 1, ½, 7
     
Pátek Přesnídávka  
  Chléb, šunková pomazánka, zelenina, čaj 1, ½, 7
  Oběd  
  Polévka hrachová 1/1
  Dukátové buchtičky s krémem, ovoce, džus 1/1, 3, 7
  Svačina  
  Houstička, paštika, ovoce, čaj 1, ½, 7

 

Přejeme Vám dobrou chuť.

Změna v jídelníčku vyhrazena.

  • Každý den je v jídelníčku zařazen neslazený nemléčný nápoj. Strava je určena k okamžité spotřebě.

Kuchařky: Michaela Vomáčková, Jarmila Malá

Stravné

Ceny stravného

Ceny stravného naleznete v záložce stravování.

 

Legislativa

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

 

Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:

a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy;

b) maltodextrinů na bázi pšenice;

c) glukózových sirupů na bázi ječmene;

d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu

zemědělského původu

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:

a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;

b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:

a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku;

b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;

c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;

d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:

a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;

b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO₂ , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

 

http://www.sebranice.cz/

Logo knihovny.png

Lit._cvp.png Lit._map.png

 

30. 4. Blahoslav

Zítra: Svátek práce

Aktuality

Návštěvnost stránek

019510