Drobečková navigace

Domů > Stravování > Jídelní lístek

Jídelní lístek

Jídelní lístek od 27. 10. do 31. 10. 2025

Den

Pokrm

Alergeny

Pondělí

Přesnídávka  
  Podzimní prázdniny  
  Oběd  
     
     
  Svačina  
     
     
Úterý Přesnídávka  
  Státní svátek  
  Oběd  
     
     
  Svačina  
     
     
Středa Přesnídávka  
  Podzimní prázdniny  
  Oběd  
     
     
  Svačina  
     
     
Čtvrtek Přesnídávka  
  Žitný chléb, krabí pomazánka, zelenina, čaj 1, ½, 7, 4
  Oběd  
  Masový vývar se zeleninou a kroupami 1/3, 7, 9
  Vepřový guláš, špaldový knedlík, čaj, ovoce 1/1, 3, 7
  Svačina  
  Rohlík, nuty máslo, ovoce, čaj 1, ½, 7
     
Pátek Přesnídávka  
  Chléb, máslo, šunka, ovoce, čaj 1, ½, 7
  Oběd  
  Dýňová polévka se zlatými kuličkami 1/1, 3, 7
  Bavorské vdolečky s tvarohem a povidly, kakao, ovoce 1/1, 3, 7
  Svačina  
  Houstička, ochucené pomazánkové máslo, zelenina, čaj 1, ½, 7

 

Přejeme Vám dobrou chuť.

Změna v jídelníčku vyhrazena.

  • Každý den je v jídelníčku zařazen neslazený nemléčný nápoj. Strava je určena k okamžité spotřebě.

Kuchařky: Michaela Vomáčková, Jarmila Malá

Stravné

Ceny stravného

Ceny stravného naleznete v záložce stravování.

 

Legislativa

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

 

Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:

a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy;

b) maltodextrinů na bázi pšenice;

c) glukózových sirupů na bázi ječmene;

d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu

zemědělského původu

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:

a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;

b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:

a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku;

b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;

c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;

d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:

a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;

b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO₂ , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

 

http://www.sebranice.cz/

Logo knihovny.png

Lit._cvp.png Lit._map.png

 

14. 11. Sáva

Zítra: Leopold

Aktuality

Návštěvnost stránek

020881