Přednáška na téma: Obiloviny nejen v kuchyni
Konat se bude v úterý 18. března v 16.30 hod. v mateřské škole Sebranice.
Přednáška je zaměřená na ucelený přehled obilovin a pseudoobilovin. Tradičních i netradičních a jak je nejlépe využít v kuchyni a v běžném životě.
- ukázka a ochutnávka obilovin a povídaní o nich např, dvouzrnka, kamut, čirok, amarant, (různé druhy naklíčených zrn, vařené zrno) / vůně, chutˇ, barva, tvar,
- mletí mouky z různých druhů obilovin (vůně, barva, struktura)
- jak je mezi sebou kombinovat, jaká se hodí na pečení různých druhů dobrot
- ukázka mletí vloček a jak vločka vzniká ( rozdíl mezi čerstvou a instantní)
- zaměříme se jaké obiloviny využit v daném měsíci, na podporu organismu.
- ochutnávka čerstvě upečené celozrnné bábovky z červené pšenice
- otázky a odpovědi
- prezentace, možnost nákupu již připravené čerstvě namleté mouky, směsi na pečení ( lívance, sušenky, bábovku, perník...) i v bezlepkové verzi.
Přednáška/Beseda délka trvání cca 1,5 hod, vstupné dobrovolné.
Přednášející bude paní Šárka Michalcová, tvůrce projektu "Biorka Projekt Jinak", její produkty můžete znát z naší Podzimní výstavy v Sebranicích.